Dekorera bord med blommor
Nyheter

7 sommardekorationer du bara vill göra nu

7 sommardekorationer du bara vill göra nu: Nu är sommaren här på riktigt. Det är redan juni och midsommar står bara tre dagar bort. Man brukar säga att det är efter midsommar som det sätter igång på riktigt. Även om denna dag egentligen står för mitt i sommaren. Midsommar är ju en högtid som firas nära det vi kallar sommarsolståndet. Detta är något som främst i norra Europa infaller mellan 19-26 juni. Det ni kanske inte visste är att man sedan 300-talet i den kristna kyrkan firar Johannes Döparens födelse den 24 juni. Det är bara i Sverige vi firar midsommarafton som är en starkare tillställning än själva midsommardagen som är en nordeuropeisk tradition. Kolla in lite underbar inredning och boliginnredning här också.

Men hur som helst så har vi här 7 härliga sommardekorationer som du bara kommer älska. Sommar och vår förknippas ju med blommor, sol och värme. Därför är det viktigt att man framhäver detta i sitt hem, på festen eller i trädgården. Det gör oss gladare och piggare med lite dekorationen i inredningen hemma. Se listan med våra tips nedan!

Läs även vår artikel Designmöbler till ett rimligt pris här >>

1. Dekorera middagsbordet under midsommar med blommor

Använd blommor så mycket du kan. Allting blir så mycket vackrare när man dekorerar med snygga och vackra blommor på ett matbord.

Midsommardukning

2. Det behöver inte vara för mycket dekoration på bordet. Kanske några ljuslyktor?

Dekoreringen och möbleringen behöver inte alltid vara storartad. Det viktigt är att det blir en mysig stämning. Som på bilden nedan där vi ser en enklare dukning bestående av ljuslyktor och en hängande krona i trädet ovan.

Dukning och dekoration sommar

3. Dekorera utomhus med dricka och drinkar. Blir väldigt fint.

På sommaren blir det lätt väldigt varmt. Se till att dina gäster inte går törstiga. Här på bilden har man använt drinkar och läsk för att dekorera, gör det du också.

Drinkar och kall dryck som dekoration

4. Vacker dekoration på middagsbordet inför festen i trädgården.

Vacker inredning och dekoration av en festdukning till midsommar eller annan fest under sommarmånaderna. Mycket blommor och en duk gör susen. Se fler härliga tips hos Skönahem.

Dekorera bord med blommor

5. Glöm inte att dekorera även barnbordet under midsommarfesten

Barnen ska också ha en trevlig tillställning under midsommar. Se till att inte glömma och dekorera deras fina middagsbord också. Det härliga här är att man får vara riktigt kreativ och ta ut svängarna. Det gillar barnen.

Dekoration barnbord

6. En stor bukett av blommor i centrum av utomhusbordet gör stor skillnad.

Som vi nämnde ovan är blommor en stor favorit under sommaren. Se till att ta vara på tiden då dessa växer och florerar. Placera en snygg bukett i en vas eller kruka på bordet så den syns ordentligt.

Blommor på bordet och inredning sommardekorationer

7. Är det soligt? Se till att sätta upp härligt skydd som sommardekorationer i trädgården

Det finns en massa knep på hur du kan hålla undan solen utomhus. Ett knep är att sätta upp solskydd som på bilden nedan. Ett annat trendigt förslag är att köpa hem segel som sätts fast mellan träden över middagsbordet.

Skydda dig från solen vid middagen